Karl-Axel Nyberg

* 29 december 1941 
+ 14 februari 2012

Karl-Axel Nyberg var en snäll och omtänksam person. Han var allmänt idrottsintresserad.  Många pratar om honom som trevlig, social och artig. 

Han var barnfödd i Norrfjärden och ett av tre barn till Judith och Karl Nyberg. Fadern avled 1980 och modern 2001.
Karl-Axel Nyberg blev den siste i syskonskaran.

Efter föräldrarnas frånfälle övertog Karl-Axel hemgården och var bosatt där under många år. Han drömde om att hemgården skulle användas så att ungdomarna fick egna lokaler att visats i under sin fritid. Fastigheten avyttrades efter en tid. Nyberg flyttade då till en hyreslägenhet för att därefter flytta till serviceboendet Norrgården. 

Han var under flera år yrkesverksam vid Samhall i Öjebyn.
Han var idrottsintresserad och länge medlem i Norrfjärdens idrottsförening. Han fanns ofta som åskådare vid fotbolls- och handbollsmatcherna och var en tid behjälplig med materialförvaltningen. 

Karl-Axel var även kulturellt intresserad, och en tid medlem i Norrfjärdens hembygdsförening. Han var en flitig besökare vid hembygdsföreningens arrangemang i Ottergården. Till hembygdsgården donerade han för övrigt en del gamla föremål, som fadern haft i sin yrkesverksamhet.

Karl-Axel var en social person, som tyckte om att stanna upp och prata med människorna i sin omgivning. En tid var kaféet i byn en plats där han träffade folk. Han sågs också, under senare år och så länge han hade krafterna i behåll, göra långpromenader med sin rollator.

Karl-Axel Nyberg blev 70 år.

Han testamenterade sina kvarlåtenskaper att främja verksamhet i ungdomsgårdsanda för barn och ungdomar. En stiftelse bildades med namnet Karl-Axel Nybergs minnesfond.

Hör gärna av dig med
fler bilder och berättelser om
Karl-Axel Nyberg!